Fini kruščići s bundevom

Ima li što finije od tek ispečenoga domaćeg kruha? Ljubitelji proizvoda od brašna reći će da nema. Ne pripadate li toj skupini, pokušat ćemo vas razuvjeriti ovim zdravim, a slasnim receptom

300 g polubijeloga pšeničnog brašna
150 g integralnoga pirova brašna
1 suhi kvasac
1 žlica soli
250 g pirea od bundeve
100 g tofua
sojino vrhnje ili mlijeko po potrebi

Pomiješajte brašno, kvasac i sol. Umiješajte pire od bundeve i izmrvljeni tofu pa zamijesite tijesto. Ako je potrebno, dodajte sojina mlijeka ili vrhnja da biste dobili mekano, ali kompaktno tijesto. Ostavite ga da se diže dva sata.

Kad se tijesto digne, oblikujte okrugla peciva (9-10 komada) i ostavite da se dižu još 30 minuta.

Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Umjesto pirea od bundeve možete upotrijebiti pire od batata ili graška.

Maja Kefeček iz kuharice Kruh i peciva u izdanju Planetopije

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci