Domaći puding od žitarica

Od ostataka smeđe riže, zobi i ječma, kao i prosa, kvinoje, amaranta, kus-kusa i zobenih pahuljica, koji se kraće kuhaju, možete napraviti i desert u obliku pudinga

2 šalice kuhane žitarice
5 očišćenih i na četvrtine narezanih jabuka
5 šalica kravljeg ili biljnog mlijeka (zobeno, sojino ili bademovo)
1 prstohvat soli
½ šalice slatkog ili sojinog vrhnja
2 žlice maslaca od lješnjaka
1/3 čajne žlice praha vanilije
naribana korica jedne naranče

Priprema:
U posudu za kuhanje stavite mlijeko, kuhanu žitaricu, sol i jabuke. Kuhajte deset minuta ili dok jabuke ne omekšaju. Maknite s plamena i dodajte maslac od lješnjaka, vrhnje, vaniliju i koricu naranče. Štapnim mikserom dobro usitnite i smjesu izlijte u zdjelice. Ostavite da se puding potpuno ohladi i ukrasite komadićima svježeg voća ili usitnjenim lješnjacima.

Željka Fordren Jambrešić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci