Čips od kovrčavog kelja

Zagrepčanke Ivana Zovak i Petra Krolo godinama su predano istraživale kako svoj organizam vratiti u ravnotežu nakon dijagnoze Hashimotova sindroma, bolesti koja bi se mogla opisati kao "pregaranje" štitnjače. Svoje su znanje potom pretočile u knjigu 'Autoimuni nutrivor - priručnik i kuharica bez alergena', u kojoj su iznijele svoje spoznaje, otkrile da je svima koji imaju neku autoimunu bolest zajedničko isto - propusnost crijeva i preosjetljivost na gluten, objasnile što je autoimuni protokol i napisale niz korisnih i zdravih recepata, kao što je ovaj...

Priča o Ivani Zovak i Petri Krolo

KOVRČAVI ČIPS
Broj porcija: 1 – 2
½ vezice kovrčavog kelja
½ žlice ekstra djevičanskog kokosova ulja
1 žličica soli

Uklonite stabljike kovrčavog kelja. Operite listove i dobro ih posušite papirnatim ručnicima.

Kovrčavi kelj stavite u zdjelu i natrgajte na komade. Prstima dobro utrljajte kokosovo ulje u svaki list. Zagrijte pećnicu na 150°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Na papir za pečenje poslažite listove kovrčavog kelja jedan do drugog u jednom sloju. Posolite.

Pecite u pećnici 10 minuta na 150°C. Zatim listove okrenute na drugu stranu i pecite još 15 minuta na 150°C.

Iz knjige Ivane Zovak i Petre Krolo ‘Autoimuni nutrivor’

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci