Čips od celera

Opisujući astrološke utjecaje tijekom silvestarske noći, astrolozi kažu da ćemo zbog Mjeseca u Blizancima – znaka koji "vlada" rukama – biti skloni hrani što se jede prstima, osobito grickalicama. Da vam se pri ruci nađe nešto zdravo za grickanje, napravite zdraviju varijantu čipsa

velik korijen celera (oko 600-700 g)

2-3 žlice hladnoprešanoga ulja (npr. suncokretova ili sezamova)

½ do 1 žlica curry praha ili začinske mješavine za čili u prahu

soli po ukusu

 

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Veliki lim obložite papirom za pečenje. Celer ogulite pa mu odrežite gornji i donji dio. Vrlo oštrim nožem narežite ga na četvrtine pa svaku narežite na tanke ploške (možete ga narezati i na ploške debljine 6-7 mm, a zatim na štapiće jednake debljine). Narezani celer nakapajte uljem i pospite curryjem (ili začinskom mješavinom za čili) i solju. Dobro promiješajte da se ulje i začini ravnomjerno rasporede. Stavite u jednom sloju na lim za pečenje pa pecite na 220 stupnjeva oko 30 do 40 minuta (ovisno o debljini ploški); pritom barem jednom okrenite ili promiješajte da se čips ravnomjerno ispeče i postane hrskav te da spriječite da začini zagore i postanu gorki. 

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci