Chia puding s jabukom

Chia sjemenke s razlogom su supernamirnica: sadrže velike količine omega-3 masnih kiselina, olakšavaju prolaz hrane kroz probavni sustav, ali i pomažu regulaciji elektrolita i naše stanice opskrbljuju potrebnom tekućinom. Pomažu, osim toga, regulirati šećer u krvi, snižavaju krvni tlak i smanjuju preosjetljivost na infekcije. Od njih se mogu spravljati jednostavni u ukusni deserti, isprobajte

1/4 količine chia gela
1 naribana jabuka
1/8 šalice badema
1/4 šalice limunova soka
malo cimeta
korijen đumbira, prema želji
stevija, prema želji
Ako želite, možete dodati: nasjeckani kokos, sjemenke konoplje, lana...

Stavite chia gel u zdjelu, umiješajte naribanu jabuku, nasjeckane bademe i ostale sastojke koje ste odabrali. Dodajte malo vode ili tekućine prema vlastitom odabiru, da biste dobili smjesu poput pudinga. Sastojke možete umiješati ručno ili u blenderu. Prebacite smjesu u posudu za posluživanje i pospite kokosom, sjemenkama konoplje i lana, prema želji.

Ideja za umak:
1 žlica kreme od kokosa
1/2 žlice kokosova ulja
1/2 šalice borovnica

Otopite kokosovo ulje. U kremu od kokosa umiješajte borovnice i dobro izradite. Dodajte otopljeno kokosovo ulje i sve zajedno dobro promiješajte. Možete ostaviti u hladnjaku da se stisne i potom pomoću žlice dekorirati chia gel ili odmah staviti na pripremljeni chia gel u teglici.

Dubravka Fazlić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci