Brzi i zdravi krekeri bez glutena

Dobri za zdravlje, bez glutena i odličnog okusa - krekeri od orašastih plodova i sjemenki Helene Jakoliš, autorice knjige 'Zdravo i slasno bez glutena II - Sve bolesti započinju u crijevima' odličan su odabir za one koji paze na prehranu te žele cjeloviti međuobrok i alternativu nezdravim grickalicama. Uživajte!

KREKERI OD ORAŠASTIH PLODOVA I SJEMENKI

Sastojci:

  • 100 g blanširanih badema
  • 60 g indijskih oraščića
  • 50 g oraha
  • 50 g sjemenki bundeve
  • 70 g sjemenki zlatnog lana
  • 40 ml vode
  • sol
  • 1 žlica ružmarina

Priprema:

U multipraktiku sameljite sve orašaste plodove i sjemenke do fine smjese brašna. Dodajte ostale sastojke i miješajte do ljepljive smjese koja se drži zajedno. Uzmite dva lista papira za pečenje i po potrebi dodajte malo aru praha ili tapioke da biste lakše oblikovali tijesto. Između ta dva lista, razvaljajte smjesu. Uzmite kalup i režite željene oblike. Zagrijte pećnicu na 170 C i pecite 25 minuta.  Izvadite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Krekere poslužite uz svoj omiljeni namaz.

Helena Jakoliš

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci