Brzi i zdravi krekeri bez glutena
Dobri za zdravlje, bez glutena i odličnog okusa - krekeri od orašastih plodova i sjemenki Helene Jakoliš, autorice knjige 'Zdravo i slasno bez glutena II - Sve bolesti započinju u crijevima' odličan su odabir za one koji paze na prehranu te žele cjeloviti međuobrok i alternativu nezdravim grickalicama. Uživajte!

KREKERI OD ORAŠASTIH PLODOVA I SJEMENKI
Sastojci:
- 100 g blanširanih badema
- 60 g indijskih oraščića
- 50 g oraha
- 50 g sjemenki bundeve
- 70 g sjemenki zlatnog lana
- 40 ml vode
- sol
- 1 žlica ružmarina
Priprema:
U multipraktiku sameljite sve orašaste plodove i sjemenke do fine smjese brašna. Dodajte ostale sastojke i miješajte do ljepljive smjese koja se drži zajedno. Uzmite dva lista papira za pečenje i po potrebi dodajte malo aru praha ili tapioke da biste lakše oblikovali tijesto. Između ta dva lista, razvaljajte smjesu. Uzmite kalup i režite željene oblike. Zagrijte pećnicu na 170 C i pecite 25 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Krekere poslužite uz svoj omiljeni namaz.
Ostali članci
-
Zaboravite na suplemente! Skuhajte sami svoj put…
Od lisnatog zelenog povrća, nemasnog mesa, do sočnih agruma i žitarica…
-
Još jedan razlog da ribu što češće uvrstite na…
Riba (ali ne ona pržena u dubokom ulju) poboljšava pamćenje, a može i…
-
Nikad više žedni! Ovaj zeleni smoothie…
Ako pijete vodu cijeli dan ali se i dalje osjećate žedni, iskušajte ovaj…
-
Još uvijek koristite brašno od žitarica?…
Donedavno su na našim kuhinjskim policama stajala isključivo brašna od…