Bezmesne ćuftice Dunje Gulin

Dunja Gulin, iskusna kuharica prirodne kuhinje i autorica mnogih kuharica na hrvatskome i engleskome jeziku, objavila je u suradnji s Planetopijom novu zbirku recepata, ovaj put za veganske burgere, popečke, polpete, krokete, okruglice, ćuftice, valjuške, uštipke, s raznolikim sastojcima koji će unijeti svježinu u svačiji jelovnik. Isprobajte njezin recept za bezmesne ćuftice

2 šalice kuhane zelene leće
½ šalice sitnih zobenih pahuljica
½ šalice sitno ribanog korijena celera
6 polovica sušenih rajčica, namočenih
2 češnja češnjaka
½ žličice soli (vidi upute)
2 žlice sitno sjeckanog lista peršina
svježe mljeveni papar
maslinovo ulje, za premazivanje

Leća koju koristite mora biti ocijeđena, bez viška tekućine. Ukoliko je već posoljena pazite da smjesu ne presolite.

Namočene sušene rajčice dobro ocijedite pa narežite na sitno.
U veću zdjelu dodajte sve sastojke pa rukama dobro izmijesite. Pustite da smjesa odstoji barem 30 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pliticu za pečenje obložite papirom za pečenje.
Vlažnim rukama oblikujte ćuftice pa svaku premažite uljem i posložite na pripremljenu pliticu. Pecite 20-ak minuta, ili dok ne dobiju boju i hrskavu koricu.

vege burgeri 3

Dunja Gulin

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci