BBQ umak za vege burgere
Svaki burger postaje sočniji uz dobar umak. Iskušajte umak za roštilj ili budite kreativni pa načinite svoj dodatak koji će obogatiti vaše omiljene popečke

za 2 šalice
2 šalice prirodnog kečapa
1-2 žlice jabučnog octa
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice agavinog sirupa, po želji
1 žlica tamarija
2 češnja češnjaka, protisnuta
1 žlica slatke dimljene paprike
1 žlica suhog origana
¼ žličice čilija u prahu, ili po ukusu
svježe mljeveni papar
sol
U lončiću debelog dna pjenjačom dobro promiješajte sve sastojke.
Poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta, povremeno miješajući. Pred kraj kuhanja kušajte, pa dosolite ako je potrebno.
Ostavite da se ohladi pa prebacite u staklenku. Ovaj umak je još bolji kad odstoji preko noći. Čuvajte u hladnjaku.
Jako zdravi burgeri s kvinojom
Najjednostavniji uštipci od bundeve i luka
Ostali članci
-
Zaboravite na suplemente! Skuhajte sami svoj put…
Od lisnatog zelenog povrća, nemasnog mesa, do sočnih agruma i žitarica…
-
Još jedan razlog da ribu što češće uvrstite na…
Riba (ali ne ona pržena u dubokom ulju) poboljšava pamćenje, a može i…
-
Nikad više žedni! Ovaj zeleni smoothie…
Ako pijete vodu cijeli dan ali se i dalje osjećate žedni, iskušajte ovaj…
-
Još uvijek koristite brašno od žitarica?…
Donedavno su na našim kuhinjskim policama stajala isključivo brašna od…