Antiaging prehrana: Stir fry povrće s bučinim i sezamovim sjemenkama i heljdom

Dr. Lejla Kažinić Kreho u svojoj zadnjoj knjizi bavi se prehanom koja usporava starenje i čuva zdravlje. Alkalni način prehrane znanstveno se potvrđuje kao izvrsna prirodna antiaging terapija, a u rafinirani šećer znanstvenici upiru prstom i nazivaju ga tihim ‘slatkim’ ubojicom, hranom koja nas čini starijima. Ovo je jedan od recepata iz knjige dr. Kreho

Potrebni sastojci za dvije osobe
150 g povrća, kao što su poriluk, crvena paprika, brokula, narežite na komadiće
2 žlice limunova soka
polovica jušne žlice naribanog svježeg đumbira
50 g bučinih sjemenki
25 g sezamovih sjemenki
1 žličica sezamova ili bučina ulja
150 g kuhane heljde

Postupak
U posudu stavite đumbir i limunov sok te popaprite i dodajte povrće. Neka odleži 15 minuta. Zagrijte žlicu do dvije vode u woku, ubacite povrće te, brzo miješajući, kuhajte dok ne postane malo hrskavo. Na kraju dodajte kuhanu heljdu. Istresite na tanjur i prelijte hladno prešanim sezamovim ili bučinim uljem te povrće pospite bučinim i sezamovim sjemenkama.

Fotografije: Maja Danica Pečanić / iz knjige ‘Antiaging prehrana’ u izdanju Školske knjige

Pročitajte i:

Lejla Kažinić Kreho: Hranom usporite starenje

knjigaKnjigu ‘Antiaging prehrana’ (169 kn) dr. Lejle Kažinić Kreho u izdanju Školske knjige potražite u svim boljim knjižarama. Osim savjeta i istraživanja vezanih uz antiaging, knjiga donosi i funkcionalne recepte upotpunjene fotografijama Maje Danice Pečanić

Dr. Lejla Kažinić Kreho

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci