Umirite se na potpuno prirodan način

Ubrzani ritam života i puno obaveza tijekom dana ne dopuštaju tijelu da otpusti nakupljeni stres. Posljedice toga su želučane tegobe, napeti mišići, glavobolje, nesanica, manjak energije... Da biste to izbjegli, svaki dan učinite sljedeće

1. Pomozite si prvo vodom jer ona sačinjava oko 65 posto našeg organizma i sve važne metaboličke funkcije vezane su uz vodu. Osim što ispire toksine iz organizma, sastavni je dio krvi i svih tekućina u organizmu, ona vlaži pluća i pomaže im da bolje rade. Sjetite se što češće piti vodu, naročito zimi, kada više vremena boravite u zatvorenim, zagrijanim prostorima.

2. Dišite punim plućima jer disanjem izbacujemo toksine iz organizma, smanjujemo krvni tlak, umirujemo broj otkucaja srca. Dišite svjesno punim plućima barem 3 puta dnevno po 2 minute i već nakon nekoliko dana primijetit ćete promjenu.

3. Pojedite naranču jer pomaže kod želučanih tegoba te osjećaja težine i nadutosti, a ujedno smanjuje kiselost želučane kiseline i time čuva naš želudac. Eterično ulje iste voćke u aroma-lampi vratit će vam smiješak na lice, donijeti sunce u tmurnom danu, ali i opustiti glatke mišiće u trbušnim organima i pomoći im da bolje rade.

4. I, na kraju, za laku noć i miran san, popijte šalicu čaja od matičnjaka (melise), koji će vas umiriti, osloboditi „teških“ misli i pomoći vam da lakše zaspete i mirno spavate.


Vesna Genc, fitoaromaterapeut

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci