Što je zajedničko Googlu i Starbucksu? Mentalni treninzi na koje možete prijaviti i vlastite zaposlenike

Mindfulness na poslu povećava sreću i produktivnost zaposlenika, smanjuje stres i depresiju a ojačava imunitet. Djelić mentalnih treninga za zaposlenike donosi coach Iva Mia Krušlin

Povećanje sreće i produktivnosti

Mentalni treninzi na radnom mjestu za zaposlenike i menadžere sastavni su dio uspješnih svjetskih tvrtki. Google, Apple, Aetna, Unilever, Starbucks, Bank of America, Starbucks, Golden Sachs Group i mnoge druge, ulažu milijune dolara u interne programe povećanja sreće i svjesnosti te ponosno objavljuju rezultate koje njima postižu.

Google je povećao zadovoljstvo zaposlenika za 37%, a Aetna, tvrtka koja djeluje u području zdravstva, u prosjeku je, po zaposleniku, povećala produktivni rad za 62 minute tjedno. To je u novčanoj protuvrijednosti – 3.000 dolara na godinu po zaposleniku (ima ih više od 47.000). Mnoge od tih tvrtki imaju tzv. sobu za tišinu, koja zaposlenicima pruža miran kutak gdje mogu raditi svoje mentalne treninge.

Važno je napomenuti da je proteklih godina, u nekim državama zapada, glavni uzrok bolovanja upravo mentalno zdravlje zaposlenika. Glavni čimbenici koji su uzrokovali porast lošijeg mentalnog zdravlja su intenziviranje rada s višestrukim zahtjevima te potreba za multitaskingom. To jednako pogađa privatni i javni sektor (učitelji, policija, zdravstveni djelatnici, itd.)

Mindfulness na poslu ojačava imunitet

Konzultantska tvrtka McKinsey objavila je izvještaj u kojem napominje da se rukovoditelji u velikim privatnim tvrtkama sve više osjećaju „zatrpani“ te da se unazad 10 godina poslovanje promijenilo. Djelatnici na vodećim pozicijama napominju da rade u zbunjujućoj novoj okolini u kojoj je malo što sigurno, tempo je brži a dinamika kompleksnija. Neki se osjećaju „preplavljeno“ svim obvezama i zadacima.

Znanstveno je dokazano da mindfulness mentalni treninzi na individualnoj razini smanjuju tjeskobu, razdražljivost, depresivnost te pomažu boljem nošenju sa stresnim situacijama i poteškoćama. Također, takva vrsta treninga dovodi do mjerljivo većih kognitivnih vještina kao što su vrijeme reagiranja, funkcioniranje radne memorije, donošenje odluka ali i snažnijeg imuniteta.

Kako isprobati mentalni trening na radnom mjestu:

1. Ako osjećamo ljutnju ili negativne emocije prije/poslije sastanka, sjednimo na stolac, položimo cijelu površinu stopala na pod te stavimo punu pažnju na stopala. Budimo nekoliko minuta fokusirani na stopala. Osjetimo tjelesne senzacije u stopalima dok duboko dišemo (kroz) u taj dio tijela.

2. Ako osjećate da trebate emocionalnu podršku na radnom mjestu, ali nema nikoga da vam je pruži, usredotočite se na disanje u trbušnu šupljinu i stavite ruku na područje trbuha ili srca.

3. Često hodamo po uredu. To možemo činiti mentalno vježbajući. Kako? Kada hodamo po uredu činimo to s potpunom svjesnošću na naše cijelo tijelo. Fokus je na stopala i uzemljenje. To će nahraniti naš duh i tijelo te, na neko vrijeme, odvratiti pažnju sa misli.

Želite li svojim zaposlenicima pružiti mentalni trening napravljen po kurikulumu Sveučilišta Oxford ovdje se možete prijaviti na webinar „Stres i mentalni treninzi na radnom mjestu“.

 

 

Iva Mia Krušlin

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci