Potpuni antistresni tretman za energiju i ljepotu

Prema biološkom satu kineske medicine, došlo je vrijeme kada se energija polako iz jesenske u pretvara zimsku. Na prijelazima energija uvijek smo osjetljiviji, a samim time i izloženiji stresu. Stanje nadbubrežnih žlijezda, koje proizvode hormone stresa, vidljive su na donjim kapcima. Imamo li podočnjake, vrećice ispod očiju ili druge nepravilnosti na licu, tijelo nas upozorava da je vrijeme da usporimo. Pročitajte više o antistresnim alatima koji nam mogu pomoći da ponovo uspostavimo unutarnji mir i stabilnost

Što vas zadržava u prošlosti?

Sve drevne tehnike za pokretanje qi energije temelje se na laganim kružnim pokretima. Ti pokreti otvaraju cijelo tijelo i ne opterećuju zglobove. Isto tako, masiraju i umiruju nadbubrežne žlijezde.

Posebnu pažnju trebamo obratiti na područje križne kosti (sakrum), koja je preko živčanog sustava povezana s malim mozgom. Ako na tom području nema protoka energije, nešto nas zadržava u prošlosti i ne možemo krenuti dalje. Kada oživimo područje križne kosti i bubrega, oslobađaju se i energija i naši potencijali. U isto vrijeme njegujemo bubrege, spolne organe i mozak.

Vježba za pokretanje energije

Zamišljamo da držimo veliku kuhaču, kojom u velikoj posudi miješamo eliksir našeg pomlađivanja. Radimo velike krugove u smjeru kretanja kazaljke na satu i osjećamo kako se pokreće energija u donjem dijelu kralježnice. U istom pravcu kružimo i jezikom, koji je povezan sa srcem i energijom vatre.

Kada u isto vrijeme pokrenemo vatrenu i vodenu energiju, uravnotežujemo sve emocije i organe – hladimo prevruće i grijemo hladne. Napravimo deset krugova u jednom smjeru, a zatim promijenimo smjer.

Joga za lice: protiv podočnjaka

Jedan od najvećih izazova za ljepotu moderne žene je kako skriti loše stanje donjih kapaka. Umjesto da ih prekrivamo šminkom, pokrenimo cirkulaciju vježbom iz joge lic i prirodno obnovimo ljepotu lica i zdravlje žlijezda. Ako se želimo probuditi bez tamnih krugova i vrećica ispod očiju, večer je najbolje vrijeme za vježbanje.

Ustima napravimo oblik dugog i uskog slova O. Gornja usna prelazi preko zuba a pogled nam je uperen prema gore, kao da gledamo u sunce. Podignemo donji kapak (kao da oči zatvaramo prema gore) i kosti ispod kapka snažno pritisnemo vrhovima prstiju. Ostajemo u toj pozi 15 sekundi i pritom dišemo duboko iz trbuha. Ponovimo vježbu dva puta.

Poslije vježbe opustimo kružne mišiće očiju tako što zatvorimo oči i stavimo tople dlanove na oči (palming). Osjećamo kao da naše oči plutaju u bestežinskom stanju. Udahnemo duboko i nježno te opustimo cijelo tijelo. Smješkamo se.

Antistresna maska

Pomiješamo po pola žličice sljedećih sastojaka: sok od limuna, sok od krastavca, kurkumu, protein riže i kokosovo ulje. Stavimo masku na donje kapke i ostavimo je da djeluje 10 do 15 minuta.

Kurkuma i kokosovo ulje imaju protuupalna svojstva, protein riže posvjetljuje kožu, krastavac otklanja stres, a vitamin C iz limuna potiče proizvodnju kolagena. Ponavljamo postupak nekoliko dana.

Zapitajte se: “Što ja to odašiljem?” Odašiljete apsolutno sve - sve što vibrira u vama, vaše je ja. Vibrirajte visoko. 

Nina Kokalj

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci