Tri besplatne mindfulness aplikacije vrijedne vaše pažnje

Uvedite zdraviji stil života, ublažite tjeskobu ili poboljšajte svoju postojeću meditacijsku praksu uz ove tri zanimljive mindfulness aplikacije

Život je danas više no ikada postao zbunjujuć i nepredvidiv, ali za pronalaženje mira možemo se pouzdati u aplikacije. Iako zvuči kontradiktorno da smirenje i prisutnost tražimo u tehnologiji, znanstveno je dokazano kako prakticiranje mindfulness tehnika povećava fokus, pomaže nam da bolje spavamo i lakše se suočavamo sa stresom, a ovo su tri aplikacije koje nam u tome mogu pomoći:

1. Insight Timer
Aplikacija sadrži više od 25.000 meditacija koje vodi oko tri tisuće učitelja, pa ćete zasigurno naći neku koja vam odgovara. Tu su i dvije tisuće besplatnih razgovora i podcastova koji nude savjete i nadahnjuju nas na vođenje ispunjenijeg života.

2. Shine
Patite li od tjeskobe i stresa, ova aplikacija može biti vaše utočište. Stvorena je da nudi savjete i motivaciju tijekom dana kako bi vam pomogla u borbi protiv stresa. Svojim sadržajem, od dnevnih tekstova i audioisječaka do dugoročnih projekata kojima se možete baviti, pomoći će vam da svladate umijeće samorefleksije.

3. Simple Habit
Neki od najboljih svjetskih stručnjaka za mindfulness osmislili su ovu aplikaciju koja nudi kratke, petominutne meditativne pauze – od vođenih meditacija do priča prije spavanja – za one koji „nikad nemaju vremena“.

Na koje nam još sve načine suvremena tehnologija može olakšati i poboljšati život, pokazuje naš novi portal Smartlife koji nas informira i educira o pametnoj primjeni digitalnih rješenja u svakodnevici.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci