Kako joj to uspijeva?

Svi poznajemo barem jednu osobu koju opisujemo riječima „ne znam kako joj to uspijeva“, jer uspješno žonglira između obitelji, karijere, volontiranja, pisanja bloga, hobija, održavanja društvenih kontakata i putovanja...

Većini nas multitasking je postao dio svakodnevice jer dan nam je uvijek prekratak. No, sve se više stručnjaka slaže, uključujući i Suzanne Gelb, američku psihologinju i life coach, da nismo stvoreni za multitasking.

„Odrađujući više stvari istodobno, teško se možemo u potpunosti usredotočiti na ono što radimo, zato češće griješimo i produljujemo vrijeme koje nam je potrebno da jednu stvar završimo do kraja“, smatra Suzanne. Želite li se na nešto usredotočiti, pokušajte ukloniti sve što vas ometa, čak i ako to znači ugasiti mobitel ili zatvoriti vrata ureda.

„Naime, dok ste u cijelosti predani nečemu“, objašnjava psihologinja, „a netko vam i na trenutak odvrati pozornost od onoga što radite, bit će vam potrebno čak 23 minute da se ponovo vratite u punu usredotočenost.“ Osobe koje u 24 sata postignu ono što vi ne biste u nekoliko dana znaju da takvi prekidi upropaštavaju produktivnost, zato ih, kako psihologinja savjetuje, pokušajte izbjeći pod svaku cijenu.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci