Energetske blokade nastale zbog stresa izazivaju tjelesnu bol

Nisu vam potrebne supermoći da biste regulirali svoje energetsko polje. Sve što trebate jest obratiti pozornost na to kako proživljavate i izražavate svoje osjećaje u ovom trenutku...

Potiskivanje osjećaja može izazvati više tjelesnih komplikacija od kofeina. Poznato je da stres i anksioznost mogu prouzročiti moždani i srčani udar, kao i hipertenziju, a više od 90 posto bolesti povezano je ili uzrokovano stresom.

Ovo su neki od najčešćih uzročnika stresa, a oni djeluju na nas i na duhovnoj razini. Srećom, moguće ih je riješiti.

1. Potiskivanje emocija

Kada se pretvarate da nešto nije važno, a zapravo jest, otežavate si suočavanje s problemom. Ako potiskujete ili umanjujete važnost određenih osjećaja, oni će dugoročno ostaviti ozbiljne posljedice na vas.

S druge strane, otpuštanje emocija i učenje od njih znak je zrelosti i duhovne samosvijesti. Prigrlite svoje emocije umjesto da bježite od njih jer vas upravo one čine osobom koja jeste.

Osjetite i analizirajte svoje osjećajte te pokušajte dokučiti njihov uzrok. Nemojte ih potiskivati jer to uzrokuje tjelesnu i psihičku bolest, što dovodi do stresa, anksioznosti i problema sa srcem.

2. Nedostatak komunikacije

Kada ne kažete ono što mislite, neizgovorene riječi stvaraju unutarnju napetost i utječu na čakre. Stres i napetost u tijelu dodatno opterećuju srce. Oslobodite svoje misli kroz kvalitetan razgovor.

Uvijek izrazite svoje mišljenje i stojte iza svojih riječi. Kada ne kažete što mislite, lažete i drugima i sebi te bježite od situacije koju odbijate riješiti. Recite što želite, no budite pažljivi. Nemojte napuhavati istinu, dopustite si izraziti ono što osjećate.

3. Nepraštanje

Kada nema kvalitetnog razgovora, ne može doći ni do oprosta. Srce je emocionalni i energetski centar tijela. Pronađite način da se oslobodite bilo kakvog osjećaja mržnje koji ste potisnuli. Ako niste zaboravili neke događaje iz prošlosti, nećete znati koliko vas opterećuju sve dok ih se ne oslobodite. Možda ste doživjeli razočaranje u ljubavi ili su vas ismijavali u školi. U svakom slučaju, najbolje što možete učiniti jest oprostiti i zaboraviti. Pronađite unutarnju snagu koja će nadvladati ego i oprostiti nepravdu.

Izbjegavajte negativnu energiju i analizirajte svoje mentalno stanje kako biste živjeli mirno i bez stresa.

Izvor: consciousreminder.com

Pripremila Tena Ožegić

Ostali članci