Živciraju vas vijesti o koroni? Zaboravite na sve probleme uz antistresne igračke za odrasle

Skloni se vrpoljiti na stolcu ili lupkati prstima o stol kad ste napeti i pod stresom? Pronašli smo antistresne igračke za odrasle koje vam mogu pomoći razbistriti um i smiriti se

U vrijeme pandemije koronavirusa povećalo se i zanimanje za takozvane anstistresne igračke namijenjene odraslima, koje smiruju i bistre um. To su, primjerice, multifunkcionalne kocke (poznate kao fidget cube) te minijaturni sklopovi sa zupčanicima što se na razne načine mogu stiskati i preslagivati u ruci.

kocke

Omiljene su i takozvane desktop igračke što se mogu držati na radnom stolu, kao što su minijaturni zen vrtovi s pijeskom po kojemu iscrtavamo linije i tako sređujemo misli i emocije ili pak kinetičke kugle što se vrte na površini stola. Tražene su i klasične antistresne loptice koje stišćemo u šaci, kao i mekane, ali otporne lutkice na kojima možemo iskaliti svoje neraspoloženje.

zen vrt

Među proizvođačima se ističe američki brend Dammit Dolls sa zabavnim izborom lutkica koje nam mogu pomoći da sve probleme pošaljemo kvragu, uključujući i lutku što simbolizira korona-pandemiju.

lutka

Ivana Vodogažec

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci