Znate li zašto vježbate?

Osobe koje vježbaju radi zdravlja i dobrog osjećaja imaju pozitivniju sliku o tijelu i mnogo bolje rezultate od onih koji vježbaju kako bi 'izgubili koji kilogram' ili 'zato što je dobro vježbati'

Želim i zbog čega

Zapitajte se zbog čega vježbate ili zbog čega želite početi vježbati. Zapišite što god želite postići sa svojim tijelom ispod riječi ŽELIM. Zatim, ispod riječi ZBOG ČEGA, napišite zbog čega to želite. Na primjer, želim ojačati cijelo tijelo – zbog toga da nemam bolova od sjedenja na poslu. Ili: želim bolje slušati svoje tijelo – zbog toga što želim pružiti tijelu ono što mu treba, kako bih imala više energije i osjećala se bolje.

Pritom ćete vjerojatno osvijestiti vježbate li radi sebe, svojeg zdravlja i boljeg osjećaja u tijelu ili iz nekih drugih razloga. Nadam se da će vam ova bezbolna vježba pomoći osvijestiti koliko je važno uspostaviti bolji odnos sa svojim tijelom. Nakon toga je na vama da se pokrenete!

Što manje tražite, manje ćete dobiti

Kako biste istinski osjetili i bolje doživjeli svoje tijelo, nađite rekreativne aktivnosti koje su za njega izazovne. Imajte na umu: što manje tražite od njega, manje ćete dobiti. Odaberite vježbe koje će vam pomoći ojačati cijelo tijelo, razviti bolju kondiciju, poletnost i pružiti vam dobar osjećaj nakon vježbanja.

Dok vježbate, budite prisutni i slušajte poruke koje vam šalje. Svaki pokret je čaroban. Tu čaroliju možete doživjeti u mnogim običnim, svakodnevnim situacijama. Nije li upravo sada pravi trenutak za to? Možete li na trenutak usporiti, zatvoriti oči i osjetiti priču koju vam vaše tijelo pripovijeda?

Dragan Šurlan, psiholog i trener

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci