Zamamna stražnjica: vježbe, prehrana, sve

Od davnina je jedan od simbola plodnosti, a od srednjeg vijeka stražnjica se prikazuje kao znak privlačnosti i majčinstva. Evo kako joj popraviti oblik

Danas u brojnim kulturama, kao što su afrička ili brazilska, žena nije privlačna ako ima malu stražnjicu. Dok žene s jedne strane svijeta žele smanjiti stražnjicu, druge je nastoje povećati. U svakom slučaju, za lijepu je pozadinu najvažnije vježbanje kojim se učvršćuju mišići i stražnjica poprima poželjniji oblik.

Hrana i lagane vježbe

A kako bi bila i bez celulita, nezaobilazna je zdrava prehrana. Stoga jedite što više voća i povrća koji su prirodni izvori antioksidansa, primjerice, krastavac, kupus, šparoge, grejp, jagode i ananas.

Ako ste među onim ženama čiji posao zahtijeva osmosatno sjedenje ispred računala ili za šalterom i nezadovoljni ste izgledom svoje stražnjice u ogledalu, pokrenite se – svakodnevno trčanje i redovito vježbanje donijet će rezultate već za mjesec dana.

Jedna od laganijih vježbi za zatezanje mišića stražnjice su čučnjevi. Dovoljno je zauzeti uspravan položaj i iz njega se 20 puta lagano spustiti i podići držeći ruke priljubljene uz tijelo, svijajući noge u koljenima. Zaustavite se u sjedećem položaju kao da ćete sjesti na zamišljen stolac i tako ostanite nekoliko sekundi. Usredotočite se na rad mišića stražnjice i bedara pa gurajte zdjelicu prema naprijed. Istu vježbu možete izvoditi i s pilates loptom stišćući je među nogama. Rezultat je čvršća stražnjica s manje izraženim celulitom.

Uz vježbe i pravilnu prehranu za njegu stražnjice kombinirajte preparate za ublažavanje celulita, masažu i piling. Završite s bogatom hidratacijom za prevenciju strija. Kožu koja već ima strije redovito masirajte čempresovim, bademovim ili maslinovim uljem. Priuštite si i masažu koja potiče cirkulaciju i povećava količinu elastina u koži koji se gubi starenjem.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci