Vježba za buđenje prve čakre

Čovjek nije sačinjen samo od kostiju i mišića. Njegova priroda je mnogo složenija te imamo i suptilnije energetske oblike koje trebamo njegovati kako bismo se razvijali. Naša prva čakra centar je fizičke energije, a u ravnotežu je možemo dovesti uz pomoć ove jednostavne vježbe

Što predstavlja prva čakra

Prva čakra naziva se Muladhara i predstavlja našu vezu s korijenima, precima i majkom zemljom. Njena funkcija je održavanje naše fizičke snage, zdravlja i izdržljivosti te preživljavanja u materijalnom svijetu. Smatra se i domom kundalini energije, a ako nije balansirana, dolazi do osjećaja izoliranosti, tjelesne nestabilnosti, boli u nogama, pucanja kapilara te stalnog osjećaja hladnoće.

Vježba koja budi prvu čakru

Sjednite ispruženih nogu, koliko vam fleksibilnost tijela dopušta. Izravnajte leđa i spojite stopala. Udahnite, podignite ruke iznad glave. Izdahnite, savijte se iz kukova prema naprijed, a rukama uhvatite zglobove ili prste na nogama. Približite glavu koljenima, koliko je to moguće.

Ovom se vježbom može aktivirati uspavana kundalini energija. Pojačava se elastičnost zadnjih loža bedara i uklanja višak s kukova, listova i bedara. Prokrvljuje se kralježnica, masira probavni, reproduktivni i urinarni sustav, a vježba također oslobađa od problema opstipacije i zadržavanja vode.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci