Online vježbanje: Budite fit i kod kuće

U trenutnoj situaciji, odlasci u teretane i studija za vježbanje, na fitnes, jogu ili ples do daljnjeg nisu nam mogući. Ali, to ne znači da se ne možemo rekreirati ili zaplesati kod kuće, zar ne?

Pitate li se kako se rekreirati kod kuće, evo nekoliko prijedloga najrazličitijih vrsti vježbanje putem online treninga, plesnih radionica, aplikacija...

Joga, pilates i fitnes

Medical Yoga Centar na YouTube kanalu objavljuje satove joge. Uz njihove voditelje možete besplatno iskušati Medical Flow setove, ciljane setove vježbi za kralježnicu i druge dijelove tijela, ali i vođene meditacije i vježbe disanja.

Studio Santea nudi treninge pilatesa i pilates-baleta uživo, u realnom vremenu, što omogućuje voditeljima da vas nadziru i ispravljaju. Treninzi se izvode svakodnevno, u jutarnjim i popodnevnim terminima. Dovoljno je da na računalu ili mobitelu prethodno instalirate Zoom aplikaciju i da svoje virtualno mjesto  rezervirate na santea@santea-studio.com.

Fitnes centar In shape osmislio je videostream fitnes treninge uživo, u realnom vremenu. Trening je dinamičan i intenzivan a trener konstantno nadzire vašu izvedbu. Želite li sudjelovati, prijavite se na mail info@in-shape.hr dok njihove  besplatne treninge možete pokrenuti, u vrijeme koje vama odgovara na web stranici In-Shape studija.

Nevena Rendeli i Mirna Medaković na Instagram profilu @nevenarendeli svaki drugi dan objavljuju video snimke vježbanja koje su snimile, prije odlaska u karantenu, pod vodstvom trenerice Martine Mavrin. Svaki put se vježba druga mišićna skupina.

Satovi plesa

Plesanje vam je draža rekreacija od klasičnog vježbanja? Nema problema.

Sve dok su na snazi mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa, možete besplatno plesati kod kuće svakog dana u 19 sati uz karlovačku plesnu udruga River Dance. Satovi plesa se emitiraju na Facebook stranici River Dancea, kao i na njihovom Youtube kanalu River Dance.

Ljubitelji senzualnih, južnoameričkih plesova uživat će u besplatnim satovima bachata plesa koje organizira Bachata Inspire plesna škola. Satovi, za početnike i napredne plesače, emitiraju se uživo (srijedom u 20:30 sati) na njihovoj Facebook stranici Batcha Inspire.

Aplikacije za vježbanje

Po ocjeni specijaliziranih internet stranica, ovo su trenutno neke od najkvalitetnijih aplikacija koje možete skinuti na svoj mobilni uređaj s App Store i Google Play Store-a i uz njih održavati tjelesnu formu: Nike Training Club, Aaptiv ili Fitbit coach.

Pročitajte još i:

Besplatan online vodič za vježbanje cijelog tijela

Najučinkovitije vježbe kod kuće

Pripremile: Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci