Vođena meditacija za djecu i roditelje

Možda ovih dana imate dojam da vama i/li vašoj djeci nedostaje strpljenja i da biste tu sposobnost trebali vježbati. Iz kuta meditacije, strpljenje je uvijek u nama, samo ga je potrebno otkriti. U tome će vam pomoći vođena meditacija stručnjakinje Dubravke Fazlić uz koju ćete naučiti kako lakše otpustiti nestrpljenje i u život prizvati mirnoću i pribranost

Mindfulness nas ući da preusmjerimo svoju pozornost tamo gdje nam je potrebna. Meditacijom stvaramo prostor za naše misli i osjećaje. Primjećujemo ih, priznajemo da postoje i otpuštamo ih, ne vežemo se za njih.

Strpljenje je nešto za čim mnogi od nas streme i imamo dojam da se moramo truditi razvijati ga. Namjera meditacije je da razvijemo sposobnost da primijetimo kada smo nestrpljivi, priznamo sebi da nestrpljenje postoji unutar nas i da tu emociju otpustimo. Tako možemo kroz život koračati lakši.

Ne vežemo se za težnju da moramo nešto popraviti, već dozvoljavamo sebi ne vezati se za ono što nam ne služi kako bi strpljivost koja je u nama imala prostora rasti.

Dubravka Fazlić, mindfulness stručnjakinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci