Srce puno ljubavi za lane s tri noge

Malo lane izgubilo je nogu kada je bilo svega dva dana staro, ali jedna dobra žena spasila ga je, udomila i pomogla mu da nauči trčati s tri noge...

Kada su ga našli, lane nije imalo pola noge, a ostatak nogice bio mu je zamotan ljepljivom trakom. Farmer ga je takvog pronašao u polju i pohitao pomoći mu.

"Rudie je bio svega dva dana star kada je prvi put posjetio veterinara. Liječnik je rekao - Dva su rješenja. Eutanazija ili, ako će se netko brinuti o njemu, možemo ga pokušati spasiti. Željela sam pružiti tom malenom stvorenju šansu i rekla sam, ako preživi operaciju, znat ćemo da želi živjeti", priča njegova vlasnica.

U dobi od svega nekoliko dana, odstranjen mu je ostatak ozlijeđene noge. Nakon operacije, svakoga dana Rudie je bio sve jači i jači. Kada je stigao kući, morao se suočiti s dvije poteškoće. S tri noge morao je učiti održavati ravnotežu i morao se naviknuti na povodac. Psi su ga potaknuli na trčanje za njima i sada Rudie živi s cijelom životinjskom obitelji.

Možeš ti to, maleni!

Kada je tek stigao u svoj dom, kuja Keira se odmah počela brinuti o njemu poput mame, njegovala ga je i voljela. Stalno je bila uz njega. Dala mu je samopouzdanje da bude to što jest i počne se igrati s drugim životinjama. Na žalost Keira je uginula i Rudi je žalio za njom. Ali to mu je dalo priliku da se ponovno poveže sa starim prijateljem, konjem Joeyem koji se također brinuo o njemu kada je Rudie bio beba. Joey bi gurkao Rudieja kao da mu govori - Hajde, možeš ti hodati, nastavi!

"Njih dvoje uvijek su blizu jedno drugome. Žive u istom, ograđenom, prostoru. Rudie ne može biti pušten u divljinu jer ne bi preživio, bio bi sporiji od svojih rođaka. No pružena mu je druga prilika i on je nije uzeo zdravo za gotovo. S obzirom na sve što je prošao, bilo bi za očekivati da je Rudie stidljiv ali upravo suprotno. On je snažan i hrabar momčić koji širi sreću kamo god ide, i ima toliko puno ljubavi za dati", riječi su Rudiejeve vlasnice koja nastavlja: "Možete sjediti cijeli dan i on će uživati u tome da vam stavi glavu u krilo i zaspi. Poput psa je. A čim se maknete od njega, želi biti s vama, svuda će vas pratiti. Rudie me naučio da biti drugačiji može biti prekrasno i lijepo. Ne mogu zamisliti svoj život bez njega. Uistinu mi je promijenio život."

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci