Smiješni video: Nije lako zdravo jesti!

Sa svih strana smo bombardirani savjetima stručnjaka za prehranu o tome što je zdravo za naš organizam a što trebamo izbaciti iz jelovnika. Sve bi bilo sjajno kad bi ti savjeti kroz vrijeme ostajali isti. Ali to nije tako. Što se jedno vrijeme smatra poželjnim i korisnim za unos u ljudsko tijelo, nakon nekog vremena proglašava se štetnim i nepoželjnim. Pogledajte šaljivi video na tu temu

Sedamdesetih godina je bila vrlo popularna pjesmica "Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje"... a onda su nam rekli da su jaja puna kolesterola koji začepljuje arterije i može uzrokovati srčani udar. Pa ti budi hrabar i jedi jaja za doručak...  

Onda je otkriveno da postoje dvije vrste kolesterola, dobar i loš, a jaja sadrže oba. Stoga je ok jesti bjelanjak ali ne i žumanjak.

E a zatim se došlo do zaključka da količina kolesterola u hrani zapravo ne utječe na to koliko kolesterola dospijeva u krv, tako da su jaja vjerojatno u redu. Te da, ruku na srce, znanstvenici ne znaju točno što je kolesterol. No, crveno meso nikako nije dobro jer povećava opasnost od srčanog udara.

Potom je uslijedilo otkriće da crveno meso nije toliko štetno kao kruh jer naši su davni preci jeli samo ono što su našli u prirodi, a to svakako nije bio kruh.

Zapravo je za dugovječnost presudno, rekli su stručnjaci, vježbanje, kretanje, fizička aktivnost.

Ili je tajna našeg zdravlja u genetskom nasljeđu...?
Preostaje nam da jedemo ono što osjećamo da našem tijelu odgovara i čekamo nova znanstvena otkrića...

Pogledajte ovaj šaljivi video na tu temu.

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci