Oslobodite se osjećaja straha uz EFT tehniku

Brad Yates, svjetski poznati stručnjak za tehniku emocionalne slobode (Emotional Freedom Technique) ili tapkanje, koja se koristi za smanjenje stresa i tjelesne boli, otpuštanje negativnih emocija, iscjeljenje trauma iz prošlosti i mnogih drugih poteškoća, snimio je video u kojem opisuje postupak tapkanja za oslobađanje od straha uzrokovanog aktualnim događajima u svijetu.

"Ovaj video snimljen je kao odgovor na koronavirus, a može biti koristan i za buduće događaje koji bi mogli uzrokovati anksioznost diljem svijeta", pojašnjava Brad Yates, stručnjak za tehniku emocionalne slobode

I nastavlja: "Pogledamo li latinsko i grčko porijeklo riječi pandemija, vidjet ćemo da "demos" znači ljudi, a "pan" je skraćenica za riječ panika. Šalim se, nije baš tako nastala ova riječ ali uistinu se širi panika, puno je straha. A među svim uputama koje se daju o tome kako se nositi s ovom situacijom i kako se brinuti o sebi, nigdje ne stoji da trebamo paničiti. Jer to uistinu ne pomaže već naprotiv, zatvara prefrontalni korteks mozga koji služi tome da donosimo ispravne odluke. Stoga je korisno ukloniti taj strah."

Među mnogim uputama koje dobivamo jedna je "ne dodirujte lice". Stoga, prvo operite ruke, upotrijebite antibakterijsko sredstvo za ruke (ovisno o okruženju u kojem se nalazite) i počnite tapkati ponavljajući jednostavne afirmacije prateći Yatesova uputstva.

Isprobali smo EFT i otkrili na čemu se temelji

Pripremila: Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci