Marie Kondo: čarolija pospremanja oko sebe i u sebi

Japanka Marie Kondo svoj životni poziv prepoznala je u pospremanju i organiziranju i malo-pomalo osvojila svijet metodom naziva KonMari. Za nju pospremanje znači dijalog sa samim sobom, a za odluke koje donosite pri bacanju i zadržavanju stvari tvrdi da vam mijenjaju život iz temelja. Uspostavite li red u domu, posložit će se i drugi aspekti vašeg života. Započnite od spremanja svog ormara!

Zamislite najprije kako želite da vam ormar izgleda nakon pospremanja, zatim izvadite sve stvari iz njega i stavite ih na jedno mjesto. Odlučite koju ćete stvar zadržati, a koju baciti uz pomoć pitanja: 'Budi li ovo u meni radost?' Nakon što ste odabrali željenu odjeću, krenite je slagati.

Dva su načina držanja odjeće: vješanje na vješa­lice ili slaganje u ladice. Umjesto vodoravnog slaganja robe na hrpe, kao što to obično činimo, Marie savjetuje vertikalno slaganje. Na taj način bolje vidimo što imamo, ne zanemarujemo stvari koje su na dnu hrpe i izbjegavamo suvišno gomilanje. Dok slažete odjeću, nikako ne zaboravite to raditi sa srcem i zahvaliti joj što štiti vaše tijelo, kaže Marie.

Pogledajte neke od njezinih popularnih trikova koji štede vrijeme i prostor te smanjuju mogućnost gužvanja odjeće.

Čarape i donje rublje

Hlače

Majice

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci