Glazba za dobro raspoloženje

Kišni, jesenski dani u kojima se noć brzo spušta mnoge od nas čine neraspoloženima i bezvoljnima. Najradije bismo se pokrili dekicom i ne radili ništa. Ova ugodna instrumentalna glazba podići će vam raspoloženje i unijeti zrake sunca u kišne dane. Glazba je toliko moćno sredstvo za opuštanje da je bolnice širom svijeta koriste kako bi se smanjila anksioznost kod pacijenata koji idu na operaciju. Ona može utješiti i opustiti, promijeniti cjelokupno raspoloženje i povisiti razinu energije

Suvremeni svijet u kojem živimo stalno nas bombardira stresnim situacijama. Određena količina stresa je dobra za nas, ali prevelika - pogotovo ako smo mu izloženi svaki dan - može prouzročiti i emocionalne i tjelesne probleme.

No, postoji zaista jednostavan, jeftin i vrlo učinkovit odgovor - glazba.

Glazba je divan iscjelitelj.

Toliko je moćna da glazbu za opuštanje koriste bolnice širom svijeta kako bi se smanjila anksioznost kod pacijenata koji uskoro idu na operaciju. Ima snagu da vas utješi i opusti, da promijeni cijelo raspoloženje i poveća stanje energije.

Često je glazbena terapija isplativija od lijekova, posebno pacijentima koji pate od tjeskobe, poremećaja spavanja ili bolova. Slušanje glazbe s tempom od 60 bpm (beatova po minuti) ima najveće zdravstvenih koristi. To je optimalna brzina za srce u mirovanju i otkrit ćete da će se, kada slušate glazbu ovog tempa, vaše disanje s vremenom uskladiti s ritmom glazbe. To će usporiti puls i dovesti vas u mirno, meditativno stanje.

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci