Dinamični joga flow za snagu i podizanje energije

Uz našu učiteljicu joge Senku Ljubić, odvježbajte niz od sedam dinamičnijih asana koje će podići razinu energije, aktivirati i osnažiti mišiće čitavog tijela, i pomoći da izbacite negativnu energiju

Odvježbajte niz od sedam dinamičnijih asana koje će podići razinu energije, aktivirati i osnažiti mišiće čitavog tijela, posebno mišiće nogu. Aktivni flow će ubrzati dah, pokrenuti rad srca i pomoći da izbacite negativnu energiju koja se nakupila u raznim dijelovima vašeg tijela. Dišite polaganim, dugačkim dahom i svaki položaj zadržite najmanje 5 udaha. Dugački dah i lagani šum disanja umiriti će vaš um.

1. ANJANEYASANA: Iz stojećeg položaja, čvrsto se uzemljite stopalima te s dugačkim udahom podignite ruke iznad glave. Polagano izdišući spustite se u pretklon. Zakoračite desnom nogom otraga i spustite koljeno u pod. Ispružite desno stopalo. S udahom podignite ruke iznad glave, opustite ramena. Pošaljite zdjelicu naprijed te s idućih izahom, ako je moguće, nagnite tijelo otraga, otvorite srce. Ako imate osjetljiva leđa, zadržite tijelo uspravno. U ovom polažaju snažno istežemo duboke unutrašnje bočno-slabinske mišiće, te mišiće donjeg dijela leđa.

2. UVIJANJE KRALJEŽNICE IZ NISKOG ISKORAKA: S izdahom spustite dlanove na pod, postavite iz u razinu lijevog stopala. Oslonite nožne prste desne noge u pod te podignite desno koljeno. S udahom podignite lijevu ruku okomito na tijelo, te pogled prema lijevom dlanu.  Nakon pet izdaha spustimo

3. ARDHA HANUMANASANA: Desna noga je i dalje otraga, spustimo koljeno na pod, ispružimo stopalo. Šaljemo zdjelicu otraga, tako da desni kuk bude iznad desnog koljena. Lijevu nogu ispružimo koliko god je moguće. Lijeva noga je oslonjena na petu, a nožne prste usmjerimo prema koljenu. S izdahom spustimo tijelo u pretklon. Dlanove stavimo na pod tako da imamo što bolji oslonac, opustimo ramena.

4. RATNIK 1: S izdahom vratimo težinu na lijevo stopalo. Podognemo desno koljeno i desno stopalo spustimo u pod pa s udahom podignemo tijelo u položaj Ratnika 1. Podignemo ruke iznad glave, spojimo dlanove iznad srca, te podignemo pogled i gledamo u spojene dlanove.

5. RATNIK s pretklonom naprijed: S izdahom spustimo dlanove ispred srca pa isprepletemo prste iza leđa. S udahom protegnemo ruke od tijela, otvorimo srca, a s izdahom se spustimo u pretklon pored lijeve noge. Pustimo glavu da visi, zabacimo ruke. Osjetit ćete da su mišići nogu još aktivniji. Ako niste dovoljno stabilni, naslonite lijevo rame na lijevo koljeno.

6. PAS SPUŠTENE GLAVE: Iz prethodnog položaja podignemo tijelo tako da bude paralelno s podom, raspletemo prste i oslonimo dlanove na pod. Zakoračimo lijevom nogom otraga, u položaj psa spuštene glave. Ostajemo nekoliko udaha u položaju psa. Zakoračimo desnom nogom naprijed te čitavu seriju od položaja 3-6 ponovimo na drugu stranu.

7. ŽABA: Iz položaja psa spuštene glave spustimo se na koljena i sjednemo na pete. Raširimo koljena što jače na stranu. Spustimo gornji dio tijela na pod, ispružimo ruke, oslonimo glavu na pod. Opustimo mišiće. Otvaramo kukove, istežemo unutrašnje bedrene mišiće, ublažavamo napetosti iz donjih leđa, posebno iz područja križa. Osvježavamo mišiće uz kralježnicu, ramena i ruke.

Jogu možete vježbati iz udobnosti svog doma, te se priključiti online vježbanju sa Senkom Ljubić i učiteljima iz Joga studija Pozdrav suncu. Vode satove različitih stilova joge, nježnije satove prikladne za sve razine prethodnog iskustva, ali i satove za iskusne vježbače, te meditaciju. Više informacija na Joga studio Pozdrav Suncu

Iskušajte i:

Lagani osvježavajući joga flow

 

Seriju pripremila, odvježbala i opisala Senka Ljubić, učiteljica joge E-RYT500

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci