Bruce Lipton: Programirajte um dok spavate

Ako stavite slušalice i slušate program o tome što biste željeli da bude istina u vašem životu dok spavate, on ide direktno u vašu podsvijest. Bit ćete uspješni jer će 95 posto dana vaš program automatski tražiti vaše želje, kaže dr. Bruce Lipton, poznati američki razvojni biolog i autor knjige Biologija vjerovanja, poznat po promicanju ideje da je moguće utjecati na ekspresiju gena. Evo što kaže o tome kako čovjek može reprogramirati um te o efektu medenog mjeseca o kojem govori u svojoj istoimenoj knjizi...

Što je efekt medenog mjeseca?

„Efekt medenog mjeseca” priča je o Matrixu. Vi ste programirani. Možete uzeti crvenu tabletu i izaći iz tog programa. Zaljubljivanje je biološki ekvivalent uzimanju crvene tablete. („Uzmeš li crvenu tabletu, ostaješ u zemlji čuda...”).

Znanstvenici su proučavali takozvano „lutanje uma”. Svjesni um može se usmjeriti na zadatak ili može lutati i misliti na druge stvari. Kada svjesni um vodi, vi kontrolirate svoje želje i čežnje, kreativni ste. No, kada vaš svjesni um odluta u misli, on prepušta upravljač autopilotu.

Dakle, ako vam um luta, vama upravlja podsvijest. Pokazalo se da je to loše. Kada je um usmjeren i svjestan, vi upravljate vozilom. A zaljubljivanje se biološki pokazalo kao uzimanje crvene tablete jer čini svjesni um pozornim. Tražili ste tog partnera cijeli život, sad je tu pred vama i nije trenutak da mislite o drugim stvarima. Trenutak je da mislite: „Vidi što imam tu ispred sebe!”. Odjednom se nebo spustilo na zemlju, posao više nije tako loš, hrana je ukusnija, glazba bolja... Što se dogodilo? Uzeli ste crvenu tabletu. U tom ste trenutku prestali vrtjeti program, djelujete iz svjesnog uma koji je kreativan i usmjeren na želje i čežnje.

Bruce Lipton: Epigenetika - geni nisu sudbina

Što želite od života? Odgovorite li na pitanje, to je kreativan odgovor i po definiciji svjestan. Dakle, želje i čežnje su u svjesnom umu. U prosjeku pet posto vremena u danu idete prema tome, a 95 posto vremena vrtite program. Kad se zaljubite, 90 posto vremena djelujete iz svjesnog uma. I to vaš svijet pretvara u nebo na zemlji.

I onda se pitate – Kako to da medeni mjesec ne traje duže? Zato što nas svakodnevica tjera da mislimo na posao, obveze, potrebe. A kad počnete misliti, svjesni um se isključuje i pojavljuju se sva ona ponašanja iz podsvjesnog uma koja su negativna, njih oko 70 posto. Ona potječu od roditelja, učitelja i partner se tada zapita – Odakle je ovo došlo? Tko si ti? Da si se tako ponašao na prvom spoju, ne bi bilo drugog spoja. To se ponašanje pojavljuje jer ste prestali biti svjesni, pozorni”, objašnjava dr. Bruce Lipton.

Kako onda održati medeni mjesec?

„Potrebno je promijeniti podsvjesni program", kaže dr. Lipton. „Što kad biste uzeli želje i čežnje i od njih napravili programe? Onda ne biste morali ni misliti na njih. Automatski biste se 95 posto u danu ponašali tako da manifestirate te želje i čežnje. Dakle, reprogramiranje podsvijesti željama i čežnjama znači da ne biste trebali ni misliti na njih, a bili biste uspješni. Jer 95 posto dana bi vaš program automatski tražio vaše želje.”

Dr. Lipton savjetuje:
„Svake večeri prije nego što utonete u san, svijest se isključuje. Sljedeća faza funkcioniranja mozga je theta, što je isto funkcioniranje mozga kao u prvih 7 godina života. Stoga, ako dok spavate slušate program onoga što biste željeli da je istina u vašem životu, on ide izravno u vaš podsvjesni um. To je autohipnoza. Za to vam nije potreban hipnoterapeut. Samo odaberete koji program nemate a htjeli biste imati i slušate ga dok spavate.”

Pripremmila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci