Zdrave proljetne grickalice: Krekeri s medvjeđim lukom

Ova samonikla biljka po ljekovitosti se uspoređuje sa češnjakom. Nazivaju je čistačem krvi, a dobra je i kod tegoba s lišajevima, reumom, gihtom. Svjež se medvjeđi luk može dodati u salate, variva, a mi vam donosimo recept za zdrave krekere

70 g listova medvjeđeg luka

50 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja

200 g pirova brašna

sol i svježe mljeven papar

4-5 žlica vode

krupna sol za posipanje

 

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Velik lim obložite papirom za pečenje. Medvjeđi luk nasitno nasjeckajte pa ga prelijte s malo maslinova ulja i izgnječite da pusti što više arome. Brašno stavite u zdjelu; dodajte mu po prstohvat soli i papra, usitnjen medvjeđi luk i ostatak maslinova ulja.

Malo-pomalo dolijevajte vodu, miješajući sastojke da se povežu u glatko ali ne prevlažno tijesto. Tanko (2-3 mm debljine) razvaljajte između dva lista papira za pečenje pa narežite nožem ili kalupićima za kekse.

Krekere stavite na lim za pečenje, lagano ih posolite i pecite 12 do 15 minuta. Pazite da se ne prepeku; moraju postati zlatnožuti. Ohladite ih na rešetki pa čuvajte u dobro zatvorenoj posudi.   

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci