Zdrava vruća čokolada

Omiljeni napitak za hladne dane ne mora biti kalorijska bomba prepuna šećera

Za otprilike pola litre slasnog vrućeg napitka potrebno je

250 ml biljnog mlijeka (najbolje od lješnjaka, bademovo ili kokosovo)

250 ml vode

2 žlice kakaa

2 žlice rogača (ili još kakaa)

1 žlica brašna od tapioke (ili škrobnog brašna)

2 žlice sladila po izboru (rižin slad, javorov sirup, nektar od agave…)

po želji prstohvat cimeta

U manji lonac najprije stavite kakao i rogač, postupno dolijte vodu i pritom razmutite da se uklone grudice; potom umiješajte sladilo. Stavite na srednju vatru. U zdjelici brašno od tapioke razmutite s biljnim mlijekom. Kad mješavina s kakaom postane vruća, u nju postupno umiješajte mješavinu s biljnim mlijekom. Zagrijte do vrenja neprestano miješajući. Kad se vruća čokolada malo zgusne, maknite s vatre pa ako želite dodajte malo cimeta.

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci

  • u sezoni

    Sve slasti bundeve

    U jeku smo sezone bundeva, stoga ne propustite uživati u ovom vrlo…

  • u sezoni

    Peciva s bučom

    Pire od buče – kuhane ili pečene – ovim pecivima daje sočnost i prelijepu…

  • u sezoni

    Tartar od dinje

    Slatko-slana ljetna talijanska delicija u kojoj se uživa svim osjetilima

  • u sezoni

    Napitak od dinje

    Slatko ljetno osvježenje