Zapečene tikvice s rajčicom

Tri tikvice, dvije rajčice i poneki dodatak dovoljni su za ovo niskokalorično jelo

Sastojci:

3 srednje velike tikvice

2 srednje velike rajčice

3 češnja češnjaka

2 žlice maslinova ulja

sol i svježe mljeven papar

1 žlica nasjeckanih svježih listića bosiljka ili 2 žličice sušenog

50 g naribanog parmezana

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Za to vrijeme tikvice i rajčice narežite na vrlo tanke ploške, a češnjak oljuštite i nasjeckajte. Posudu za pečenje nauljite žlicom maslinova ulja pa naizmjence poslažite po dvije ploške tikvica i plošku rajčica, tako da se preklapaju poput crijepa. Nakapajte preostalom žlicom maslinova ulja pa pospite solju, paprom, bosiljkom i parmezanom. Pecite 40 minuta, odnosno dok povrće ne omekša. Ostavite da odstoji 10-ak minuta prije posluživanja.

 

 

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci

  • u sezoni

    Sve slasti bundeve

    U jeku smo sezone bundeva, stoga ne propustite uživati u ovom vrlo…

  • u sezoni

    Peciva s bučom

    Pire od buče – kuhane ili pečene – ovim pecivima daje sočnost i prelijepu…

  • u sezoni

    Tartar od dinje

    Slatko-slana ljetna talijanska delicija u kojoj se uživa svim osjetilima

  • u sezoni

    Napitak od dinje

    Slatko ljetno osvježenje