Zadržite svježinu začinskog bilja

Kako začinsko bilje ne bi istrunulo u hladnjaku u roku od dva dana, postupajte s njim kao i sa cvijećem

Bilo da ste ga ubrali u vrtu ili kupili na tržnici, stručak svježeg začinskog bilja nemojte držati u hladnjaku u plastičnoj vrećici, nego ga stavite u čašu s vodom. Dulje će trajati, ukrasit će vam dom, a začini poput bosiljka i metvice u vodi će pustiti i korijenje pa ih poslije možete posaditi u lončanicu.

Gabrijela Pajić

Preporučujemo

Ostali članci

  • u sezoni

    Sve slasti bundeve

    U jeku smo sezone bundeva, stoga ne propustite uživati u ovom vrlo…

  • u sezoni

    Peciva s bučom

    Pire od buče – kuhane ili pečene – ovim pecivima daje sočnost i prelijepu…

  • u sezoni

    Tartar od dinje

    Slatko-slana ljetna talijanska delicija u kojoj se uživa svim osjetilima

  • u sezoni

    Napitak od dinje

    Slatko ljetno osvježenje