Tartar od dinje

Slatko-slana ljetna talijanska delicija u kojoj se uživa svim osjetilima

1 manja dinja
1 krastavac, srednje veličine
2 rajčice, srednje veličine
200 g sira u salamuri (npr. feta)
10-ak listića metvice
1 limun, svježe iscijeđen sok
3 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
sol i svježe samljeven crni papar
sjemenke crnoga sezama i svježi peršin, za ukrašavanje

Dinju, krastavac i rajčice očistite od kore, odnosno kožice, i sjemenki. Vrlo oštrim nožem narežite ih na sitne kockice, kao i sir. Listiće metvice nasitno nasjeckajte. Sve stavite u zdjelu i pažljivo promiješajte.

Netom prije oblikovanja prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem te posolite i popaprite. Ponovo pažljivo promiješajte. Na svakom tanjuru pomoću okrugloga kalupa oblikujte smjesu. Uz rub utisnite sjemenke crnoga sezama pa sve ukrasite listićima svježeg peršina.

Budući da je tartar najbolje spraviti neposredno prije posluživanja, možete si olakšati tako da sastojke unaprijed narežete na kockice te do završne pripreme nezačinjene držite u hladnjaku.

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci