Sladoled na štapiću od lubenice

Lubenica i metvica jamče osvježenje i usred najvećih ljetnih vrućina

za 6 sladoleda

30 ml (2 žlice) vode

20 g svijetlog smeđeg šećera

5-6 listića svježe metvice

300 g lubenice (bez kore)

svježe iscijeđen sok ½ limuna ili 1 limete

po želji: žlica bijelog ruma ili votke

 

U lončiću pomiješajte vodu, šećer i listiće metvice. Zagrijavajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastopi. Maknite s vatre i ostavite da odstoji 30-ak minuta, a zatim procijedite. Lubenicu očistite od sjemenki i narežite. Stavite u blender, prelijte sokom od limuna ili limete pa smiksajte. Pire od lubenice protisnite kroz cjedilo; pritom uklonite pjenu. U procijeđeni pire umiješajte sirup s metvicom te, ako želite, bijeli rum ili votku. Ulijte u kalupe za sladoled na štapiću pa ostavite u zamrzivaču 6 do 8 sati.

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci