Najbolje povrće s roštilja

Povrće je posebno ukusno ispečeno na roštilju – sljedeći put kušajte ova jela, gotova za 10–15 minuta

Nadjevene portobello gljive

6 portobello gljiva

4 češnja češnjaka

8 žlica maslinova ulja

4 rajčice ili ½ kg cherry rajčica

šaka svježih listića bosiljka

sol i svježe mljeven papar

 

Gljive očistite vlažnim kuhinjskim ubrusom. Češnjak oljuštite pa 2 češnja zgnječite u pastu i pomiješajte s 4 žlice maslinova ulja. Time premažite portobello gljive. Jako zagrijte roštilj (ili grill-tavu) pa na njemu ispecite gljive, po 3 minute sa svake strane. Za to vrijeme narežite rajčice, nasjeckajte preostali češnjak te prstima krupno natrgajte bosiljak. Pomiješajte s preostalim maslinovim uljem te posolite i popaprite. Time nadjenite ispečene gljive i poslužite (ako želite, nadjevene gljive možete vratiti na roštilj i peći još minutu-dvije kako bi se zagrijao nadjev).

 

"Odresci" od cvjetače s grilla

1 velika cvjetača

2 češnja češnjaka

komad đumbira dug 2 cm

sol i svježe mljeven papar

 

Cvjetaču operite, uklonite joj listove pa je po visini narežite na ploške debele 1,5 cm.

Češnjak oljuštite i zgnječite, a đumbir ogulite i nasitno naribajte. Pomiješajte češnjak i đumbir sa solju i paprom te time dobro natrljajte "odreske" od cvjetače. Roštilj (ili grill-tavu, lagano nauljenu) jako zagrijte pa na njemu po 8 minuta sa svake strane ispecite ploške cvjetače.

Za promjenu aroma, umjesto đumbira, češnjaku dodajte mljeveni kumin i crvenu papriku, a kao začin možete upotrijebiti i mješavinu jednakih dijelova češnjaka, luka i đumbira u prahu "pojačanu" prstohvatom kajenskog papra.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci