Pileći ražnjići na roštilju

Idealno je vrijeme za roštilj i ležerne obroke na travi. Isprobajte pileće ražnjiće po našem receptu

Ražnjići na salati
(za 4 osobe)

600 g pilećih prsa, bez kože, narezanih na kockice
1 protisnuti češanj češnjaka
sok ½ limuna
1 žličica mljevene paprike
maslinovo ulje
200 g zelene salate, nasjeckane
4 mlada luka, narezana na kolutove
½ svežnja kopra, nasjeckanog
2 žlice vinskog octa, sol, papar

1. Pomiješajte češnjak, limunov sok, papriku i 4 žlice maslinova ulja. Začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom te time premažite meso. Ostavite da se meso marinira oko 20 minuta.
2. Zagrijte roštilj. Pomiješajte salatu, mladi luk i kopar. U drugoj posudi pomiješajte 4 žlice maslinova ulja, vinski ocat te posolite i popaprite. Dresing prelijte preko salate.
3Meso nataknite na ražnjiće i, povremeno okrećući, pecite na žaru oko 8 minuta. Salatu rasporedite u zdjele te na vrh stavite ražnjiće. Poslužite odmah.

Stockfood/Getty Images

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci