Pikantni umak od rajčica

Priprema se čak jednostavnije nego klasični umak. Sve što treba napraviti jest pomiješati sastojke u loncu te ih dugo kuhati uz povremeno miješanje. Kako bi umak bio pikantan, poigrajte se začinima, dodajte ljutu papriku i malo meda...

1 kg rajčica
1 crvena paprika
500 g luka
4 režnja češnjaka
3 suha peperoncina
1 žličica dimljene paprike
1 žličica naribanog đumbira
1 žličica kumina
1 žličica sjemenki korijandra
2 žličice soli
3 žlice meda

Rajčice i papriku operite i narežite na kockice. Luk i češnjak nasjeckajte. Pomiješajte u dubokom loncu rajčice, papriku, luk, češnjak, med i sve začine (peperoncine, dimljenu papriku, đumbir, kumin, korijandar i sol). Kuhajte na srednje jakoj vatri te povremeno promiješajte kako ne bi zagorjelo. Ako je potrebno, dodajte i malo vode. Kuhajte oko 2 – 2,5 sata, odnosno dok se sve povrće ne raskuha i nastane se gust umak.

Skuhani umak ulijte u sterilizirane staklene, ohladite i pospremite.
Pikantni umak od rajčica izvrstan je uz sir i nareske, a možete ga poslužiti kao prilog uz sve vrste pečenog mesa.

Andrea Cukrov

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci