Pečeno korjenasto povrće u tijestu

Zima priziva bogate, pune okuse, a korjenasto povrće savršeno ih zaokružuje. Hranjivo, zdravo i prekrasnih boja, ono nije samo dodatak jelu, nego i zvijezda stola u hladnijim danima

4 žlice biljnog ulja
500 g velikih mrkvi, oguljenih i raščetvorenih
250 g mini pastrnjaka, oguljenih i prepolovljenih
2 mala luka, narezana na kriške
2 poriluka, narezana na komadiće od 2,5 cm
4 jaja
200 g brašna
1 žličica soli
200 ml mlijeka
nekoliko listića svježe kadulje

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Posudu za pečenje (30 x 20 cm) premažite uljem pa stavite mrkvu, pastrnjak, luk i poriluk i pecite oko 25 minuta. Za tijesto miksajte u blenderu jaja, brašno, sol i mlijeko dok ne nastane glatka smjesa. Promiješajte povrće pa polovicu izvadite i u posudu ulijte tijesto. Na površinu vratite izvađeno povrće i dodajte listiće kadulje. Vratite u pećnicu i pecite još oko 30 minuta, dok se tijesto lagano ne digne i dobije zlaćanu boju te se počne odvajati od rubova posude.

Profimedia (Rex Features)

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci

  • u sezoni

    Sve blagodati smokve

    Smokvu često nazivaju rajskom, čudesnom i veličanstvenom – zbog…

  • u sezoni

    Sve slasti bundeve

    U jeku smo sezone bundeva, stoga ne propustite uživati u ovom vrlo…

  • u sezoni

    Peciva s bučom

    Pire od buče – kuhane ili pečene – ovim pecivima daje sočnost i prelijepu…

  • u sezoni

    Tartar od dinje

    Slatko-slana ljetna talijanska delicija u kojoj se uživa svim osjetilima