Pečene šljive

Jednostavan recept za slasnu deliciju od sezonskog voća, koju možete obogatiti po svom ukusu

šljive

smeđi šećer

zvjezdice anisa ili cimet

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Odaberite posudu za pečenje u kojoj polovice šljiva možete rasporediti u jednom sloju te je obložite papirom za pečenje. Šljive operite, posušite, prerežite te očistite od koštica. S prerezanom stranom prema gore stavite ih u posudu za pečenje. Pospite smeđim šećerom te smrvljenim anisom ili cimetom.

Pecite ih 15 do 20 minuta (gotove su kad se kožica samo malo smežura na rubovima, a komadi šljiva su potpuno zagrijani). Ostavite da odstoji najmanje 5 minuta prije vađenja iz posude. Pritom uklonite komadiće anisa, ako ste ga upotrijebili. Poslužite sa sladoledom od vanilije, tučenim slatkim vrhnjem, mladim sirom ili grčkim jogurtom.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci

  • u sezoni

    Sve slasti bundeve

    U jeku smo sezone bundeva, stoga ne propustite uživati u ovom vrlo…

  • u sezoni

    Peciva s bučom

    Pire od buče – kuhane ili pečene – ovim pecivima daje sočnost i prelijepu…

  • u sezoni

    Tartar od dinje

    Slatko-slana ljetna talijanska delicija u kojoj se uživa svim osjetilima

  • u sezoni

    Napitak od dinje

    Slatko ljetno osvježenje