Paprike s nadjevom od kus-kusa i slanutka

Lagano i zdravo, dobar tek!

(za 2 do 3 osobe)

150-200 g kuhanog slanutka
2 češnja češnjaka, zgnječena
1/2 žličice mljevene crvene paprike
čili papričica u prahu, po želji
3 žlice jogurta
2 crvene paprike, prepolovljene i očišćene od sjemenki
2 narančaste paprike, prepolovljene i očišćene od sjemenki
1 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja (ne više - pola žlice za papriku, a pola za kus-kus)
150 g kus-kusa
300 ml vode
svježi peršin, nekoliko listova kadulje

Zagrijte pećnicu na 190 °C. Stavite u mikser slanutak, češnjak, mljevenu crvenu papriku, čili i jogurt te dobro izmiksajte. U lim za pečenje rasporedite paprike te ih napunite nadjevom od slanutka. Poškropite maslinovim uljem i začinite paprom. Pokrijte folijom te pecite oko pola sata.

U međuvremenu prelijte kus-kus vodom koja je netom proključala. Promiješajte ga i pustite da odstoji 10 minuta. Dodajte nasjeckano bilje i ulje te promiješajte. Po želji možete dodati i limunov sok i metvicu. Na tanjuru poslužite kus-kus i papriku nadjevenu slanutkom.

Lejla Kažinić Kreho, liječnica i nutricionistkinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci