Očistite roštilj - lukom
Ljeto je sezona roštiljanja! Nažalost, ništa ne kvari užitak ukusnog obroka kao pomisao da nakon toga morate čistiti masne rešetke roštilja. Ali postoji jedno jednostavno i prirodno rješenje za to...

Čišćenje roštilja je neugodan i nimalo lagan posao, a da ne spominjemo činjenicu da sredstva za čišćenje roštilja nemaju baš ugodan miris, a k tome i sadrže tvari koje su sve samo ne zdrave i prirodne. Ne biste vjerovali ali postoji superjeftina, netoksična alternativa tim sredstvima, koju već imate u svojoj kuhinji.
Da, to je najobičniji luk. Jednostavno ogulite polovicu luka i njoma dobro protrljajte rešetku roštilja da biste uklonili masnoću i prljavštinu. Najbolje je prvo jako zagrijati roštilj da se sprže svi ostaci hrane. Zatim ga dobro istrljati komadom luka pričvršćenim na dugačku vilicu za roštilj.
Luk posjeduje antibakterijska svojstva, a za posebno dobar učinak čišćenja možete prvo poprskati rešetke kiselinom - limunovim sokom ili alkoholnim octom.
Jednostavno, prirodno i brzo. Sjajno, zar ne?
Izvor: www.health.com
Ostali članci
-
Kruh od bundeve s mirisom cimeta i naranče
Ako tražite lagan i sočan kruh od bundeve u kojem ćete uživati tijekom…
-
Kraljica ljeta: Tri osvježavajuća recepta s…
Danas je Svjetski dan lubenice, prave ljetne poslastice. Kako biste njezin…
-
Delicije od samoniklog bilja
Samoniklo jestivo bilje prava je riznica zdravlja a spravljeno na pravi…
-
5 najvećih snaga bundeve
U jeku smo sezone bundeva, stoga ne propustite uživati u ovom vrlo…