Muffini s jagodama
Jagode i banane savršeno se slažu, a zahvaljujući tom slatkom paru, u smjesu za muffine nije potrebno dodati šećer

150 g jagoda
2 banane, srednje velike
2 žličice limunova soka
100 g brašna za kolače
80 g škrobnog brašna
2 žličice praška za pecivo
8 žlica hladnoprešanog ulja (suncokretovo ili kokosovo)
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U otvore kalupa za muffine stavite papirnate košarice. Jagode operite, posušite i očistite; odvojite 50 g, a ostatak stavite u blender. Jednu bananu očistite i narežite te dodajte u blender sa žličicom limunova soka i smiksajte s jagodama u pire. Pomiješajte obje vrste brašna s praškom za pecivo. Tome dodajte pire od voća i ulje te kratko promiješajte. Smjesom napunite kalupiće, otprilike dopola. Preostalu bananu očistite pa nju i jagode narežite na tanke ploške i prelijte limunovim sokom. Po površini muffina naizmjence rasporedite ploške banane i jagoda tako da se preklapaju. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 180 stupnjeva 22 do 25 minuta. Ostavite da se muffini kratko hlade u kalupu, a zatim ih izvadite i do kraja ohladite na rešetki.
Ostali članci
-
Kruh od bundeve s mirisom cimeta i naranče
Ako tražite lagan i sočan kruh od bundeve u kojem ćete uživati tijekom…
-
Kraljica ljeta: Tri osvježavajuća recepta s…
Danas je Svjetski dan lubenice, prave ljetne poslastice. Kako biste njezin…
-
Delicije od samoniklog bilja
Samoniklo jestivo bilje prava je riznica zdravlja a spravljeno na pravi…
-
5 najvećih snaga bundeve
U jeku smo sezone bundeva, stoga ne propustite uživati u ovom vrlo…