Meringue torta sa smokvama i malinama

Za sočnu caricu ljeta smokvu torta je pravo prijestolje, isprobajte naš recept

2 bjelanjka
½ žlice octa
½ šalice šećera
tučeno slatko vrhnje
šaka smokava, malina ili kupina

Miksajte bjelanjke, ocat i šećer oko 5 minuta da smjesa postane glatka, gusta i sjajna. Zabrašnite papir za pečenje, stavite ga u manji kalup za tortu i ulijte smjesu. Ako nemate kalup za tortu, u posudi za pečenje od smjese napravite krug visok 20-ak cm. Pecite na 150 stupnjeva oko jedan sat dok smjesa ne postane hruskava i žućkasta. Isključite pećnicu i ostavite smjesu da se suši dok se pećnica ne ohladi. Kad je sve ohlađeno, izmiksajte tučeno vrhnje u koje možete umiješati maline ili kupine da dobije boju. Premažite njime tortu i pospite narezanim svježim smokvama, malinama ili kupinama. Sve zajedno možete ukrasiti s malo meda. 

Jelena Iva Nikolić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci