Marinirana buča s roštilja

Prava delicija!

Potrebno je:
otprilike 1 kg buče ili manjih buča
1 dl ekstradjevičanskog maslinova ulja
2 češnja češnjaka
2 - 3 grančice ružmarina ili 5 - 6 listića kadulje
1 svježa ljuta papričica ili 1 sušeni peperoncino
4 žličice jabučnog octa
sol i svježe mljeven papar

Način pripreme:
Buču ili buče operite, prerežite ih pa izdubite sjemenke i uklonite vlakna, a zatim ogulite koru (osim ako je tikva hokaido, njenu koru možete ostaviti). Narežite na kriške pa svaku s obje strane nauljite i posolite. Ispecite na srednje zagrijanom roštilju po otprilike 5 minuta sa svake strane tako da na kriškama ostanu tragovi rešetke, a omekšaju toliko da ih lako možete probosti vilicom.

Za to vrijeme pripremite marinadu: u zdjelici dobro pomiješajte preostalo maslinovo ulje, sol, zgnječen češnjak, nasitno nasjeckan ružmarin ili kadulju i ljutu papričicu (ili smrvljeni sušeni peperoncino) te jabučni ocat. Pečene kriške buče stavite u zdjelu i prelijte marinadom. Ostavite da odstoji jedan sat prije posluživanja da se prožmu okusi.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci