Lubenica s kremom od mozzarelle

Ljetna talijanska delicija koja će vam se sigurno svidjeti

cca 500 g lubenice, očišćene od kore i sjemenki
250 g mozzarelle
200 ml slatkoga vrhnja
sol i svježe samljeven papar
malo naribane korice neprskanog limuna
listići bosiljka za ukrašavanje

Mozzarellu narežite na kockice i stavite u blender (ili multipraktik). Kratko miksajte dolijevajući malo tekućine iz njena pakiranja kako bi se lakše smiksala. Slatko vrhnje ulijte u manji lonac i zagrijte gotovo do vrenja. Njime prelijte mozzarellu u blenderu pa ponovo kratko miksajte da nastane pjenasta krema. Posolite po svom ukusu. Prebacite u zdjelu i ostavite u hladnjaku najmanje pola sata. Očišćenu lubenicu narežite na ploške pa ih premažite kremom od mozzarelle i ukrasite bosiljkom.

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci