Losos u facoletu (rupcu) od paste

Sastojci potrebni za četiri osobe.

Za tijesto:

200 g brašna
2 jaja
malo maslinova ulja
sol
vode prema potrebi

Za nadjev:

400 g filetiranog lososa
(4 pravokutna komada)
30 g svježeg lista bosiljka
sol
papar
vlasac

Za umak:

30 ml maslinova ulja
20 g pinjola
30 g bosiljka
40 ml ribljeg temeljca
120 g oguljenih zrelih rajčica narezanih na kockice i blago popaprenih
80 g ovčjeg sira

Način pripreme:

Od brašna, jaja, soli, maslinova ulja (prema potrebi malo vode) umijesite glatko tijesto. Oblikujte lopticu, umotajte u foliju i pustite pola sata da se odmori. Razvucite tijesto i izrežite 4 kvadrata, svaki veličine 7 x 7 centimetra. Tijesto kuhajte u kipućoj slanoj vodi jednu minutu, zatim izvadite lopaticom, ohladite i položite na platneni ubrus. Na svaki kvadrat kuhanog tijesta stavite po 1-2 lista bosiljka i na to posložite filete lososa koje ste posolili i popaprili. Pokrijte listovima bosiljka, tijesto preklopite dijagonalno, povežite vlatima vlasca i zapecite 10 minuta u pećnici na 180°C. U međuvremenu pripremite umak na sljedeći način. U mikser stavite maslinovo ulje, pinjole, listove bosiljka i sameljite u smjesu. Dodajte riblji temeljac, prema potrebi malo soli i nakratko ugrijte. Na tople porculanske tanjure stavite umak od bosiljka, zapečene facolete, ukrasite kockicama rajčice i grubo ribanim ovčjim sirom.

Savjet:

Losos možete zamijeniti filetima tune.

Viljam Cvek, kuharica Pogled u ogledalo, Astoria

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci

  • u sezoni

    Sve blagodati smokve

    Smokvu često nazivaju rajskom, čudesnom i veličanstvenom – zbog…

  • u sezoni

    Sve slasti bundeve

    U jeku smo sezone bundeva, stoga ne propustite uživati u ovom vrlo…

  • u sezoni

    Peciva s bučom

    Pire od buče – kuhane ili pečene – ovim pecivima daje sočnost i prelijepu…

  • u sezoni

    Tartar od dinje

    Slatko-slana ljetna talijanska delicija u kojoj se uživa svim osjetilima