Lignje punjene feta sirom na roštilju
Neka okusi roštilja katkad budu drukčiji. Odaberite punjene lignje i za prilog odaberite svježe povrćee i salate

(za 4 osobe)
Priprema i pečenje: 30 min
8 lignji, očišćenih
200 - 250 g feta sira
½ žličice svježeg ružmarina, nasjeckanog
½ žličice svježeg timijana
1 žlica crnih maslina, nasjeckanih
2-3 žlice krušnih mrvica
maslinovo ulje
1 limun, iscijedite sok
1. Zagrijte roštilj. Pomiješajte zajedno sir koji ste prethodno smrvili vilicom, ružmarin, timijan, masline, krušne mrvice i 2 žlice maslinova ulja te začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom.
2. Smjesom napunite lignje te ih zatvorite čačkalicom. Lignje potom začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom te ih pecite na žaru sa svih strana dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Poslužite ih prelivene limunovim sokom.
Ostali članci
-
Ružičasta jaja: Veseli i jestivi ukras za…
Ova marinirana, ružičasta jaja savršen su međuobrok, predjelo i dodatak…
-
Kruh od bundeve s mirisom cimeta i naranče
Ako tražite lagan i sočan kruh od bundeve u kojem ćete uživati tijekom…
-
Kraljica ljeta: Tri osvježavajuća recepta s…
Danas je Svjetski dan lubenice, prave ljetne poslastice. Kako biste njezin…
-
Delicije od samoniklog bilja
Samoniklo jestivo bilje prava je riznica zdravlja a spravljeno na pravi…