Lagana juha od koprive

Kopriva je bogata željezom, magnezijem i vitaminima te ima diuretičko i detoksikacijsko djelovanje – sve to krasi i ovu zdravu juhu koja se priprema brzo i jednostavno

1 krumpir
1 luk
1 češanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja
500 g koprive
800 ml povrtnog temeljca
soli i papra po ukusu

Krumpir ogulite i narežite na kockice pa skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. U drugom loncu do vrenja zagrijte povrtni temeljac (ili zakuhajte 800 ml vode te u njoj rastopite kocku za povrtni temeljac). Za to vrijeme luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. U loncu zagrijte maslinovo ulje te na njemu nekoliko minuta propirjajte luk tako da postane staklast. Dodajte češnjak, pirjajte još pola minute, a zatim dodajte očišćene i oprane listove koprive. Pirjajte neprestano miješajući dok listovi ne povenu, otprilike 5 minuta. Umiješajte skuhani krumpir te vrući povrtni temeljac. Ostavite da odstoji nekoliko minuta pa smiksajte štapnim mikserom. Posolite i popaprite po ukusu.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci

  • u sezoni

    Sve slasti bundeve

    U jeku smo sezone bundeva, stoga ne propustite uživati u ovom vrlo…

  • u sezoni

    Peciva s bučom

    Pire od buče – kuhane ili pečene – ovim pecivima daje sočnost i prelijepu…

  • u sezoni

    Tartar od dinje

    Slatko-slana ljetna talijanska delicija u kojoj se uživa svim osjetilima

  • u sezoni

    Napitak od dinje

    Slatko ljetno osvježenje