Kolač od pira s bučom

Kad kuhate ili pečete buču, stavite malo više kako biste odmah mogli napraviti ovaj sočan i zdrav kolač

1 šalica pirova brašna

1 šalica oštrog brašna

prstohvat himalajske soli

2 žličice praška za pecivo

2 žličice mješavine začina za kolače s bučom ili po žličicu mljevenog cimeta i đumbira

1 šalica pirea od buče (kuhane ili pečene)

4 žlice hladnoprešanog ulja neutralna okusa (suncokretovo, repičino)

5 žlica nektara od agave ili kokosa

200 ml biljnog mlijeka ili vode

2 žličice jabučnog octa

po želji 50 g sitno narezane tamne čokolade

 

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva; manji kalup obložite papirom za pečenje. Dobro pomiješajte obje vrste brašna sa solju pa umiješajte prašak za pecivo i začine. U većoj posudi pomiješajte pire od buče, ulje, tekuće sladilo te vodu ili biljno mlijeko i jabučni ocat. Dodajte mješavinu brašna pa brzo zamiješajte glatku smjesu. Na kraju, ako želite, umiješajte sitno narezanu čokoladu. Smjesu ulijte u kalup i pecite 35 do 40 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu prije rezanja.

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci