Juha od bundeve i kokosa
Brz i jednostavan recept koji nudi miris doma i egzotike. Isprobajte ga i uživajte

- 2 kg muškatne bundeve
- 125 g mladog luka
- 400 ml nezaslađena kokosovog mlijeka
- 600 ml soka od naranče
- vezica svježeg korijandra
- 50 g svježe naribanog đumbira
- prstohvat nasjeckanog čilija
- sok i naribana korica jedne limete
- naribanog muškatnog oraščića prema želji
- 40 g tostiranog sezama
- prstohvat soli
- žličica slatke mljevene paprike
- 1 l povrtnog temeljca
Meso bundeve narežite na kockice. Kuhajte na laganoj vatri u kokosovu mlijeku, soku od naranče i povrtnom temeljcu dok bundeva ne omekša. Smiksajte sve u kašu i, ako vam je kaša pregusta, razrijedite je s malo vode. U juhu dodajte đumbir, čili, sok i koricu limete. Začinite solju i muškatnim oraščićem. Dodajte mladi luk, kuhajte još dvije minute. Prije posluživanja pospite paprikom i ukrasite listovima korijandra i sezamom.
Ostali članci
-
Vikend-meni: Slano i slatko s agrumima
Agrumi daju posebnu notu ovim jelima: naranča se odlično slaže s…
-
Sve blagodati smokve
Smokvu često nazivaju rajskom, čudesnom i veličanstvenom – zbog…
-
Sve slasti bundeve
U jeku smo sezone bundeva, stoga ne propustite uživati u ovom vrlo…
-
Peciva s bučom
Pire od buče – kuhane ili pečene – ovim pecivima daje sočnost i prelijepu…